Ilona's Katten en Konijnensalon
Last van klitten, haarballen of die vele losse haren? En bent u zelf niet in staat dit probleem op te lossen...?  Kom naar Ilona's Katten en Konijnensalon!

De korthaar kat 

Ook de korthaar kat is welkom in mijn salon. U herkent het vast wel; al die losse haren, ze dwarrelen overal neer en al uw kleren zitten onder.

De korthaar kat komt vaak vanwege de enorme verharing zowel in het voor- als naseizoen. De kat wordt door mij door de ergste verharing heen geholpen waardoor dit veel haren scheelt in huis en de kat minder last van haarballen heeft. Voor de eigenaar is het dan een stuk gemakkelijker om de vacht bij te houden.

Kam uw kortharige kat thuis niet te vaak, hierdoor gaat uw kat alleen maar meer verharen. 1x per week met een hele grove kam, een fijne slickerborstel of een natte washand is voldoende. Alleen tijdens de ruiperiode kunt u uw kat een trimbehandeling laten ondergaan of zelf uw kat een keer 'echt goed' borstelen. Verder kunt het het beste zo veel mogelijk van de vacht afblijven. 
Alleen oudere katten, katten met overgewicht of andere medische aandoeningen hebben vaak wat meer hulp nodig bij het onderhouden van hun vacht.